AFRICHTING

DOEL

Africhting tot waak- en verdedigingshond (politiehond). Opleiding van hondenrassen (Belgische herders zoals Mechelse herder, Tervuurse herder, Groenendaler) die geschikt zijn voor politiewerk, bewaken van uw huis, tuin en persoon.
De moeilijkste discipline in de opleiding van de hond en dit omdat de nadruk ligt op gehoorzaamheid, springwerk en aanvalswerk.

Trainingsuren

DI 19.30u – einde
DO 19.30u – einde

AGILITY

Doel

Agility is een sport waarbij de geleider de hond zodanig moet leiden dat deze de hindernissen, dewelke op een parcours staan opgesteld, in een vooraf bepaalde volgorde en op een correcte wijze neemt binnen een zo kort mogelijke tijd.

Hondenbezitters die een beetje sportief zijn en niet houden van zeer correcte discipline, maar toch graag werken met de beste mensenvriend die er bestaat, zouden erg verrast kunnen zijn door het enthousiasme van hun viervoeter wanneer hij kennis maakt met agility.
Het is niet alleen een uitlaatklep voor uw hond maar het schept tevens een band tussen de eigenaar en de hond; deze laatste waardeert erg dat zijn begeleider zoveel tijd met hem samen doorbrengt. In deze sport moet de hond zeker onder appel staan maar er mag geen druk op hem uitgeoefend worden. Meestal wacht de hond ongeduldig aan de start tot zijn begeleider eindelijk een teken geeft.
Deze sport kan vergeleken worden met de jumping in de paardensport.
Zowel kleine honden met een schofthoogte van – 35 cm, als middelgrote honden met een schofthoogte van – 43cm en grotere honden met een schofthoogte van + 43 cm kunnen hieraan deelnemen.

Trainingsuren

WOENSDAG
Gevorderden 19.30u – 20.30
ZONDAG
Gevorderden 9.30u – 10.30u
Beginners 10.30u – 11.30u

GEHOORZAAMHEID

Doel

Het doel van dit programma is alle hondeneigenaars ertoe aan te zetten om hun hond aan een geleidelijke africhting te onderwerpen met als basis gehoorzaamheid.


Wij bieden u een hondvriendelijk lessenpakket aan waarbij het aspect van socialisatie en gewenning, aan allerhande situaties voor u en uw hond, voor onze instructeurs prioritair zijn.
Het programma werd zodanig opgesteld dat alle rassen er aan kunnen deelnemen.
Aangezien de hond, bij een dergelijke vorm van africhting, in contact komt met andere honden en personen, zal hij meer zelfvertrouwen krijgen. Door de verworven kalmte en gehoorzaamheid en door zijn onberispelijk gedrag in gezelschap, zal hij zijn eigenaar allerlei onaangenaamheden besparen.
Het zal zijn loopbaan als tentoonstellingshond zeker niet schaden doch eerder ten goede komen.
Het programma kan tenslotte ook een uitgangspunt zijn naar andere disciplines in de hondensport.

 
Trainingsuren

WOENSDAG
Puppy Beginners          18.30u – 19.30u
Puppy Gevorderden    18.30u – 19.30u
A-klasse                         18.30u – 19.30u
B-Klasse                         19.30u – 20.30u
C-Klasse                         19.30u – 20.30u

ZONDAG
Puppy Beginners          9.30u – 10.30u
Puppy Gevorderden    9.30u – 10.30u
A-klasse                         9.30u – 10.30u
B-Klasse                        10.30u – 11.30u
C-Klasse                        10.30u – 11.30u